Verward over zolderventilatie?

Verward over zolderventilatie

Verward over zolderventilatie? Bouwkundige keuring Rotterdam brengt helderheid.zolderventilatie bouwkundige keuring rotterdam

Bouwers, dakdekkers, isolatie-aannemers, huiseigenaren en huisinspecteurs zijn schijnbaar versuft van verwarring over zolderventilatie. Laten we eerst bespreken wat het doel van het ventileren van het dak is. Het primaire doel is warmtevermindering. Met de ventilatie die nodig is om dit te bereiken, verwijdert het ook zeer kleine hoeveelheden vocht die mogelijk ook in de ruimte terechtkomen. Het algemene doel is NIET OM VOCHT TE VERWIJDEREN. We willen de warmte verminderen om koelbelasting te verminderen en het comfort binnen te verbeteren.

Men vindt een eindeloos aantal artikelen op het web over de oplossing voor vochtproblemen op zolders om meer ventilatie toe te voegen. Hoewel ik denk dat veel van deze antwoorden alleen per ongeluk kloppen, als iemand zegt dat vochtproblemen op zolder een ‘ventilatieprobleem’ zijn, denk ik dat ze het grote plaatje missen en mogelijk tot de verkeerde oplossing voor het probleem leiden. Deze oplossingen maken de dingen te vaak nog erger.

Verward over zolderventilatie?

Natuurlijk kan de ventilatie verkeerd zijn in termen van ‘aantallen’, of het kan zelfs volledig ontbreken. Het is interessant, want zolderventilatie kan eigenlijk helemaal ontbreken en het probleem kan nog steeds helemaal niet voorkomen.

Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat te veel bovenste ventilatie erger is dan helemaal geen ventilatie omdat het de drukverlaging van het deksel zal verhogen. Dit zal ertoe leiden dat nog meer huislucht (die onder hogere druk staat) zijn weg naar de zolder indrukt.

Dus ventilatie heeft mogelijk meer uitbalancering van inlaat en uitlaat nodig, maar dat alleen zal het probleem niet oplossen.

Wat het huis nodig heeft, is een goede luchtafdichting meer dan ventilatiecorrectie.

Natuurlijk is het in het kader van een eventuele luchtafdichting van de zolder een goed idee om de ventilatie aan te passen aan industriestandaarden. Dit is meestal 50% bovenste en 50% lagere verspreiding langs de zijkanten. Zolang dat bovenste niveau niet boven de 50% komt, is het prima. 40% boven en 60% lager is ook prima.

Je kunt ventilatie vreselijk verkeerd krijgen per code-aanbeveling, en als je de luchtdichtheid correct krijgt, zal de zolder zich gedragen.

Voor een bouwtechnische keuring of bouwadvies in Rotterdam, belt u met de expert in Rotterdam via 0636078178.

Thermografisch onderzoek huis

Thermografisch onderzoek huis

Thermografisch onderzoek huis: door middel van infrarood thermische beeldvormingsinspectiesthermografisch onderzoek huis

Thermische beeldverslagen

Infrarood (thermische beeldvorming) is een geavanceerde, niet-invasieve technologie waarmee de inspecteur klanten dingen kan laten zien over hun huizen of gebouwen die niet kunnen worden onthuld met behulp van conventionele inspectiemethoden. Aanvullende bouwkundige inspectierapporten zijn net zo belangrijk als de rapporten die worden gegenereerd voor standaardinspecties. Voor iets dat zo gespecialiseerd is als een thermische beeldvormingsinspectie, is het van cruciaal belang dat de gepresenteerde informatie voldoet aan de behoefte van de klant aan informatie die hij kan gebruiken en waarop hij kan reageren.

De kunst van een IR-inspectie is om de resultaten zo nauwkeurig en redelijk mogelijk te interpreteren, zodat de klant bruikbare informatie krijgt om door te gaan met noodzakelijke reparaties.

Wat doen wij bij een thermografisch onderzoek?

Wij verklaren de beperkingen van thermische beeldvorming, inclusief het feit dat het, zoals bij elk type inspectie, toekomstige omstandigheden niet kan voorspellen. Een dak dat vochtintrusie ervaart en dat door thermische beeldvorming is gedetecteerd, zal hoogstwaarschijnlijk leiden tot ernstige structurele problemen, als het niet wordt geadresseerd.

Wij verklaren de mogelijkheden van thermische beeldvorming en hoe dit u ten goede kan komen. Een infraroodinspectie kan vochtintrusie, energieverlies en zelfs onverwachte hotspots identificeren en documenteren.

Thermografisch onderzoek huis

In termen van energieverlies kan een IR-camera het volgende detecteren:

warmteverlies en luchtinfiltratie in muren, plafonds, vloeren, ramen en deuren;

beschadigde en/of defecte stralingsverwarmingssystemen;

airconditioner compressor lekt;

onderbevestigings- en/of ontbrekende framedelen en andere structurele defecten die kunnen leiden tot energieverlies; en

gebroken zegels in dubbele beglazing

In termen van het detecteren van vochtinbraak kan een IR-camera het volgende lokaliseren:

sanitair lekt;

verborgen dak lekt voordat ze ernstige schade veroorzaken;

ontbrekende, beschadigde en/of natte isolatie; en

water- en vochtinbraak rond penetraties en bij de fundering en de bouwschil die kan leiden tot structurele schade en schimmel.

IR-camera’s zijn even effectief bij het lokaliseren van hotspots in het huis, waaronder:

stroomonderbrekers die onmiddellijk moeten worden vervangen;

overbelaste en ondermaatse circuits;

oververhitte elektrische apparatuur en componenten; en

elektrische storingen voordat ze een brand veroorzaken.

Bovendien, op basis van de kleurovergangen die thermische afbeeldingen bieden, kan een inspecteur het volgende lokaliseren:

mogelijke plaag, zoals onthuld door energieverlies door opvangbuizen die zijn achtergelaten door vervelende houtvernietigende insecten;

de aanwezigheid van indringers, zoals ratten, muizen en andere grotere plagen die zich in de structuur verbergen en worden gedetecteerd vanwege hun hittetekening die de IR-camera vangt; en

gevaarlijke rookkanaallekken, die kunnen leiden tot koolmonoxidevergiftiging van de bewoners van het huis.

Thermografisch onderzoek: De gegevens interpreteren
Dit is misschien wel het meest kritische aspect van het leveren van een solide IR-rapport, en gaat hand in hand met de beperkingen van thermische beeldvorming.
Afhankelijk van de vastgestelde IR-waarden voor de basislijn en de locaties van de afbeeldingen, kunnen de resultaten de cliënt waarschuwen voor een noodzakelijke, kritische reparatie – zoals een elektrische hotspot – of gewoon een item zijn dat ze in de gaten moeten houden – zoals toevoegen isolatie aan een buitenmuur. Apparatuur voor thermische beeldvorming is duur genoeg, zodat niet elke bouwkundige inspecteur dit soort aanvullende inspectie aanbiedt. Desalniettemin zullen degenen die IR-camera’s gebruiken voor zowel neveninspecties als onderdeel van hun standaard inspecties van woning en commercieel eigendom, getuigen dat het een van de meer onmisbare werktuigen in hun toolkits is geworden.

Bouwkundige keuring Bergse Linker Rottekade Rotterdam

Bouwkundige keuring Bergse Linker Rottekade Rotterdam

Bouwkundige keuring Bergse Linker Rottekade Rotterdam, uitgevoerd door onze bouwkundig inspecteur.Bouwkundige keuring Bergse Linker Rottekade Rotterdam

Heerlijk wonen aan de Rotte! Prachtig onder architectuur uitgebouwde hoekwoning met 253 m² eigen grond aan vaarwater met werkelijk fantastisch vrij uitzicht over rivier en plas!

Deze hoekwoning is zeer smaakvol onder architectuur verbouwd en uitgebouwd. De architect heeft een prachtige split level aanbouw ontworpen waardoor u vanuit de woonkeuken heerlijk de zeer diepe achtertuin inloopt. De woonkeuken is voorzien van Belgisch hardstenen vloer, composiet werkblad en luxe inbouwapparatuur. Door de speelse raampartijen is er een heerlijk lichte leefruimte gecreëerd.

Opvallend aan deze waanzinnig gelegen hoekwoning is de combinatie tussen authentieke details en moderne architectuur. Hierdoor is er een sfeervol modern gezinshuis gecreëerd.

De zeer diepe achtertuin is werkelijk een parel. Door de vrije ligging en het vele groen is de tuin een oase van rust in de stad. De tuin is aangelegd met meerdere zitplekken en voldoende plaats voor spelende kinderen. Daarnaast vindt u twee grote bergingen halverwege de diepe achtertuin. Achter de bergingen vindt u een heerlijk plekje in de schaduw onder de bomen waar u kunt genieten van een prachtig panorama over de weilanden. Een bouwtechnische keuring in dit geval was een combinatie van mooie uitzichten ontdekken terwijl ik aan het werk was,

Bergse Linker Rottekade 149 ligt op ongeveer 400mtr van de Philips Willemsbrug. Voor uw dagelijkse boodschappen of gezellig wat eten en drinken hoeft u maar 5 minuutjes te fietsen.  Of het nu de Straatweg is of het oude centrum van Hillegersberg, genieten kun je hier op en top! Ook zijn er verschillende scholen en kinderopvang in de nabije omgeving. Met de oudere buurvrouw is afgesproken dat de steiger mag worden gebruikt. Hier kunt u afhankelijk van het jaargetijde heerlijk zwemmen, schaatsen en varen.
Keuken was verouderd maar dit heeft de witgoed monteur op orde gebracht.

Bouwkundige keuring Goereestraat Rotterdam

Bouwkundige keuring Goereestraat RotterdamBouwkundige keuring Goereestraat Rotterdam

Bouwkundige keuring Goereestraat Rotterdam, uitgevoerd door bouwkundige keuring Rotterdam: Sfeervolle jaren ’30 benedenwoning met een grote tui, originele glas-in-loodramen en karakteristieke jaren 30 binnendeuren.
De woning is in 2007 gerenoveerd. Er is een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer geplaatst, het stucwerk is volledig vernieuwd en alles is opnieuw geverfd.

De woning is gelegen op loopafstand van winkelcentrum Zuidplein met diverse supermarkten, winkels, bussen en een metrostation. Met de metro bent u in 7 minuten in het centrum van Rotterdam.

Ook deze woning is volledig door ons geïnspecteerd. Aansluitend is er een uitgebreid rapport met foto’s en kostenraming uitgebracht.

Laat uw toekomstige woning altijd keuren door een ervaren bouwkundige, die het klappen van de zweep kent.

Bouwkundige keuring Goereestraat Rotterdam

Bij bouwkundige keuring Rotterdam beschouwen we het als een eer om u en uw gezin te beschermen. Onze beste huisinspecteurs zijn erop gericht om u als eerste te beschermen!

U kunt erop vertrouwen dat onze inspecteurs de beste service bieden om uw tevredenheid en veiligheid te garanderen. We zullen u voorzien van gedetailleerde rapporten. Naast huisinspecties bieden we verschillende gespecialiseerde diensten aan om u te helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen bij het kopen van uw huis.

Een woninginspectie is een visuele controle van de woning, maar hoe zit het met zaken die met het blote oog niet te zien zijn? Sommige zaken kunnen niet ter plaatse worden geïnspecteerd en vereisen daarom aanvullende tests. Ook daar kunnen wij u bij helpen.
Laat een bericht achter via het contactformulier op deze website. U ontvangt zo spoedig mogelijk bericht.

Bouwkundige keuring Rotterdam staat u altijd met raad en daad terzijde over alle vraagstukken met betrekking tot de staat van uw woning in Rotterdam, maar ook in Den Haag. Schroomt u niet bij vragen contact met ons op te nemen.

Bouwtechnische keuring Peppelweg Rotterdam

Bouwtechnische keuring Peppelweg Rotterdam

Bouwtechnische keuring Peppelweg Rotterdam, uitgevoerd door een bouwkundig expert.Bouwkundige keuring Peppelweg rotterdam

Verkopers aan het woord
“Wij hebben de afgelopen 3 jaar met veel plezier aan de Peppelweg gewoond. Het is een prettige mix van praktische en gezellige winkels maar ook meer dan voldoende groengebieden (Schiebroekse park, Bergse plassen). Met de randstadrail op loopafstand sta je binnen de kortste in het centrum van Rotterdam of Den Haag. Al met al vormt Schiebroek een zeer gemoedelijke en veilige woonomgeving in de nabijheid van Rotterdam.”

Keurig 3-kamerappartement met dakterras ca. 22m² op het Noordoosten (alleen ochtendzon). In 2015 is het appartement geschilderd, deels gestukt en is de gashaard vervangen door een CV.

Veel voorzieningen in de directe omgeving, denk aan winkels, restaurants en parken. Strategisch gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer (tram, metro, bus), uitvalswegen A13/A20 binnen 5 minuten bereikbaar en vliegveld Rotterdam -The Haque Airport goed bereikbaar.

Bouwtechnische keuring Peppelweg Rotterdam

Bouwtechnische keuring Rotterdam inspecteert sinds jaren woning in Rotterdam en omgeving, maar ook in Tilburg en omstreken.

Onze bouwkundige laat geen plekje ongeroerd en inspecteert de woning grond van fundering tot nok.

Ook kan hij, mits de kruipruimte toegankelijk is, de staat van de palen en funderingsstroken inspecteren, om hierna een goed advies uit te brengen.

Voor het inwinnen van advies, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Bouwkundige keuring Elandstraat Rotterdam

Bouwkundige keuring Elandstraat Rotterdam

Bouwkundige keuring Elandstraat Rotterdam, ook uitgevoerd door bouwkundige keuring Rotterdam

Deze 4-kamer eengezinswoning (op eigen grond) is enkele jaren geleden volledig gerenoveerd. Een heerlijk, licht gezinshuis op een centrale locatie.

De woning is voorzien van nieuwe hardhouten kozijnen met dubbel glas. Gelegen in de wijk Kralingse Veer. Nabij uitvalswegen, openbaar vervoer, sportaccommodaties, basisschool en voortgezet onderwijs!Bouwkundige keuring Elandstraat Rotterdam

Zowel van uit de keuken als vanuit de woonkamer toegang tot de tuin. Vanuit de woonkamer openslaande deuren naar de achtertuin met een stenen.

Heeft u een woning op het oog in Rotterdam en omstreken? Kijk wat bouwkundige keuring Rotterdam voor u kan betekenen.

Zijn er specifieke aandachtspunten? Laat het ons weten en wij zullen hier extra alert op zijn.

Bouwkundige keuring Elandstraat Rotterdam

Wat is er spannender dan het kopen van een nieuwe woning? De ervaring van een nieuwe gemeenschap, nieuwe buren en vrienden, en misschien zelfs een geheel nieuwe kijk op het leven kan zeker een buitengewoon opwindende gebeurtenis blijken te zijn.

Of u nu op zoek bent naar eerder eigendom of nieuw, als u overweegt een huis te kopen, zorg er dan voor dat u de werkelijke staat kent voordat u een bod uitbrengt. Een uitgebreide inspectie door een gecertificeerde bouwkundige keuring Rotterddam kan het verschil betekenen tussen het vinden van uw droomhuis en verhuizen naar een nachtmerrie.

Een volledige woninginspectie:

Geeft u de gemoedsrust in de wetenschap dat u een goede koopbeslissing heeft genomen

Onthult de reparaties en investeringen die u moet doen voordat u koopt

Geeft u waardevolle details over elk aspect van uw nieuwe woning

Vermindert het risico op ongewenste “verrassingen” nadat u intrekt.

Voor uw bouwkundige inspectie kiest u voor een onafhankelijk expert in de regio Rotterdam en omstreken.

Bel ons via 0636078178, stuur een email, of vul het contact formulier op deze website in.

Bouwkundige keuring Beelstraat Rotterdam

Bouwkundige keuring Beelstraat RotterdamBouwkundige keuring Beelstraat Rotterdam

Fraaie hoekwoning met 3 slaapkamers, speelse woonkamer met ruimtelijke vide, mooie tuin aan achterzijde met ochtendzon en aan voorzijde heerlijke vrije ligging met middag/avondzon en uitzicht op het Prinsenpark.

Uiteraard treft u in de verdere omgeving veel winkelmogelijkheden zoals het winkelcentrum “Prinsenland”, winkelcentrum Alexandrium, winkelcentrum “Lage Land” en het winkelcentrum “Koperwiek” in Capelle aan den IJssel. Eveneens vindt u in de omgeving ‘Optisport Health Club Rotterdam Alexander’, diverse scholen, openbaar vervoer en uitvalswegen.

Bouwkundige keuring Beelstraat Rotterdam betreft één van de vele inspecties die wij hebben uitgevoerd in Rotterdam en omstreken.

Het keuren van woningen en panden voor aankoop is wat wij dagelijks doen, eveneens voor NHG hyptheekaanvragen. Ook verzorgen wij bouwadvies, bouwinspectie, en bouwbegeleiding. Het aanvragen van een energielabel behoort tot de mogelijkheden.

Bouwkundige keuring Rotterdam is het nummer één huisinspectiebedrijf in Rotterdam. Onze inspecteurs zijn zeer ervaren en professioneel en gebruiken de modernste inspectieapparatuur om een ​​uitgebreid, schriftelijk rapport op te stellen. We verwelkomen de mogelijkheid om u de gemoedsrust te bieden die u verdient door een verscheidenheid aan diensten te leveren die hand in hand gaan met de huisinspectie. Bezoek onze dienstensectie voor meer informatie over de aangeboden diensten.

Wilt u eerst meer informatie over onze werkwijze? Bel gerust met 0636078178. Wij staan u graag te woord met al uw vragen over een bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring Bouvigne Capelle aan den IJssel

Bouwkundige keuring Bouvigne Capelle aan den IJssel

Bouwkundige keuring Bouvigne Capelle aan den IJsselbouwkundige keuring Bouvigne Capelle aan den IJssel

Gelegen in een waterrijke en zeer groene omgeving een 3-kamer HOEK eengezinswoning met voor- én ZONNIGE achtertuin (ZW!) van ca. 72 m² aan het water voorzien van vlonder, achterom (zij-ingang) en ruime aangebouwde stenen berging aan de voorzijde. De woning is op loopafstand van het recreatiepark Schollebos, diverse buurtwinkels en openbaar vervoer. Het centrum van Capelle en Rotterdam is op eenvoudige wijze te bereiken.

Tevens kunt u, o.a. voor de dagelijkse boodschappen, terecht bij Winkelcentrum “De Scholver”. Verder zijn nog diverse winkels te vinden bij het Prado en het Maria Daneelserf. De beroemde shoppingmall Alexandrium ligt in de buurt en bestaat uit drie winkelunits. Wat betreft het openbaar vervoer zijn er diverse buslijnen, Metro Station Capelle Centrum + Rotterdam-Oosterflank en NS-station Schollevaar.

Via de snelweg A20 bent u zelfs binnen enkele minuten in het centrum van Rotterdam!
Bouvigne Capelle aan den IJssel is een van de vele projecten, uitgevoerd door Bouwkundige keuring Rotterdam.

De woninginspectie kijkt naar de fysieke structuur en primaire systemen van de woning om te rapporteren of de componenten en systemen werken zoals bedoeld, op de dag van de inspectie. De woninginspectie signaleert ook gebreken die de waarde van de woning negatief kunnen beïnvloeden en/of gevaar kunnen opleveren voor iemand.

Met onze volledige huisinspectie, ontvangt u een rapport met foto’s,  met de bevindingen van de inspecteur. Dit rapport zal per email naar u worden verzonden. Bovendien, als er vragen zijn na het bekijken van het rapport, laten we graag de woninginspecteur bellen om die vragen voor u te beantwoorden.

Voor uw aankoopkeuring, NHG keuring, bouwadvies, bouwinspectie, bouwbegeleiding neemt u de regionale bouwkundige expert in de hand, onafhankelijk, betrouwbaar en vakkundig.

Bouwkundige keuring Rotterdam Bonaventurastraat

Bouwkundige keuring Rotterdam BonaventurastraatBouwkundige keuring Rotterdam Bonaventurastraat

Bouwkundige keuring Rotterdam Bonaventurastraat: Deze ruime 3 kamer woning ligt op 5 minuten lopen van het metro- busstation en het overdekte winkelcentrum ‘Zuidplein’. De verschillende uitvalswegen zijn vlakbij en er is genoeg parkeergelegenheid.

Het zwembad en alle andere noodzakelijke voorzieningen zijn op loopafstand. Ook het Zuiderpark is lopend te bereiken. Via de Maastunnel bent u binnen 10 minuten in het Centrum van Rotterdam. De gemeente Rotterdam is met het project ‘Hart van Zuid’ dit gebied volledig aan het herontwikkeling. Dit wordt de komende jaren “The place to be”.
De woning is 4 jaar geleden volledig gerenoveerd, bevindt zich in goede staat van onderhoud en ligt op eigen grond. De entree is via een afgesloten portiek.

Bouwkundige keuring Rotterdam Bonaventurastraat

Een huis kopen is een van de grootste aankopen die u doet. Het is logisch om je huiswerk te maken en een onafhankelijke bouwinspecteur te laten komen voor een aankoopkeuring voordat je een definitieve beslissing neemt, net zoals je een voertuig zou laten nakijken door een monteur voordat je je geld overhandigt. Of u nu een eengezinswoning of een vastgoedbelegging koopt, een bouwkundige keuring zorgt ervoor dat u als goed geïnformeerde koper de juiste keuze maakt.

Laat zo’n belangrijk onderdeel van het aankoopproces van onroerend goed niet over aan onervaren mensen. Vraag een erkende expert van bouwkundige keuring Rotterdam om de woning grondig te controleren en u een uitgebreid bouwinspectierapport te bezorgen, zodat u snel verder kunt gaan met de volgende stap.

Het bouwinspectieproces begint met een inspecteur die het betreffende pand bezoekt en een grondige inspectie uitvoert van alle toegankelijke delen van het pand om te zoeken naar eventuele onderliggende problemen en schade.

Wilt u een bouwkundige keuring aanvragen in Rotterdam of Den Haag, belt u dan gerust voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Bouwkundige keuring Rotterdam aan de Spruytstraat

Bouwkundige keuring Rotterdam aan de SpruytstraatBouwkundige keuring rotterdam aan de Spruytstraat

Bouwkundige keuring Rotterdam aan de Spruytstraat: Een compacte twee-kamer (voorheen drie) benedenwoning, in keurige staat met een ruime achtertuin van 55 m2 voor de tuinliefhebbers!

De woning ligt in de nabijheid van het winkelcentrum Zuidplein, openbaar vervoer en diverse uitvalswegen.
De woning is gebouwd in 1940 en staat op eigen grond en is gedeeltelijk voorzien van dubbel glas en hardhouten kozijnen. Voor de verwarming en voor het warm water is er een CV-combiketel aanwezig.

Belangrijk was om vooral het dak en schoorsteen te keuren van deze woning.
Het dak, inclusief de gehele woning is grondig door ons geïnspecteerd.

Bouwkundige keuring Rotterdam aan de Spruytstraat

Het doel van een bouwinspectie is om u te waarschuwen voor aanzienlijke schade aan het gebouw, zoals structurele schade of grote defecten die van invloed kunnen zijn op de structurele integriteit van het pand en die moet worden uitgevoerd door een professional. Een gediplomeerde bouwinspecteur heeft de ervaring die nodig is om de meest voorkomende bouwgebreken en gebreken op te sporen en advies te geven over de betekenis van het gebrek.

Het is echter belangrijk om aanvullend advies in te winnen bij een relevante professional, zoals een elektricien, ingenieur, loodgieter of timmerman, om de ernst van een gevonden defect en de kosten om het te verhelpen verder te bepalen. In sommige extreme gevallen kan een onderliggend probleem de koper van het onroerend goed duizenden dollars kosten om het recht te zetten.

We raden u ten zeerste aan om bij de inspectie aanwezig te zijn, zodat uw inspecteur eventuele aandachtspunten kan signaleren en eventuele vragen kan beantwoorden.

Zijn er specifieke bouwelementen die u geïnspecteerd wil hebben? Bouwkundige keuring Rotterdam inspecteert van fundering tot en met het dak, indien gewenst met de installaties.
Heeft u een geschil met uw aannemer en heeft u een onderbouwd bouwkundig rapport hiervoor nodig? Bouwkundige keuring Rotterdam staat u met raad en daad terzijde.
Bel ons voor meer informatie via 0636078178.