bouwtechnische keuring aftrekbaar

Bouwtechnische keuring aftrekbaar

Bouwtechnische keuring aftrekbaar

bouwtechnische keuring aftrekbaar

Bouwtechnische keuring aftrekbaar?
Definitie bouwkundige keuring.
Wanneer is een bouwtechnische keuring aftrekbaar?
In het algemeen kan een bouwkundige keuring gedefinieerd worden als een inzichtgevend rapport van de bouwstaat van een woning.

Door middel van dit uitgebreide rapport krijgt men inzicht in kosten van werkzaamheden die op korte termijn gerealiseerd dienen te worden alsmede op de lange termijn. Men kan ook altijd ontbindende voorwaarden op laten nemen in het koopcontract, bijvoorbeeld ‘onder voorbehoud van een bouwkundige keuring’. Zijn er te hoge kosten dan kan men altijd van de koop afzien. Zodoende weet u altijd van tevoren precies waar u aan toe bent.

Ons advies is altijd een bouwkundige keuring uit te laten voeren, zoals bij een nieuwbouw woning, een opknap woning, of een kant en klare woning die men wil kopen. Kosten van een bouwkundige keuring zijn te verwaarlozen als u kijkt naar de aanschafwaarde van een dergelijke woning.

Bouwtechnische keuring aftrekbaar

Ook in veel gevallen zijn de kosten voor een bouwkundige keuring aftrekbaar van de belasting. Ook een bank kan bij het verstrekken van een hypotheek vragen om een bouwkundige keuring.

Keuring voor Nationale Hypotheek Garantie:

Deze keuring wordt dient te gebeuren door een architectenbureau, bouwkundig adviesbureau, aannemersbedrijf of woning schade specialist en dient te voldoen aan de voorwaarden van de NHG. Voordeel van een bouwkundige keuring volgens NHG levert korting op bij een hypotheek.