Bouwkundige keuring Papendrecht

Bouwkundige keuring Papendrecht

Bouwkundige keuring Papendrecht en het fenomeen warmte.bouwkundige keuring papendrecht

Zou je alle ramen open houden met de warmte in je auto? Ik wed dat je niet wist dat je in dit geval een windtunnel verwarmt en koelt!

Zeker de grootste bijdrage aan vocht op zolder zijn storingen in de bouwschil. (Natuurlijk ga ik ervan uit dat er geen water van buiten de envelop binnendringt – zoals een lekkend dak). Deze compromissen maken het gebouw ook minder efficiënt en zullen je portemonnee meer leeg maken als je je huis / tunnel probeert te verwarmen en koelen.

Om dit probleem te begrijpen, is het handig om te denken aan iemands huis als een Tupperware-container. Het is duidelijk dat als we het deksel een klein kiertje laten (zoals een zoldertoegang die niet door weerstralen wordt verwijderd), of begint met het boren van gaten in de bodem, zijkanten en bovenkant, de container niet langer zijn werk zal doen – of op zijn minst minder efficiënt – in verhouding tot het aantal gaten, de grootte van de gaten en waar ze zich bevinden.

Er zijn nog andere factoren, maar bouwkundige keuring Papendrecht houdt het eenvoudig voor vandaag.

We kunnen het meest super geïsoleerde huis ter wereld bouwen, maar als we de luchtstroom in en uit het gebouw niet controleren, kunnen onze inspanningen om te isoleren worden verspild.

Bouwkundige keuring Papendrecht

Een van de meest voorkomende, voor de hand liggende, alledaagse “omleidingen” die ik in huizen zie, zijn kleppen in open haarden. Deze schoorstenen halen 24 uur per dag geconditioneerde lucht uit het huis, met af en toe een pauze voor atmosferische omkering die kan optreden. Het scherm op de open haard dat met pluizen wordt opgevuld, is de eerste aanwijzing dat dit gebeurt. Zelfs gesloten dempers zullen in de meeste gevallen deze beweging niet volledig stoppen. Het is een goed idee om in de context van het bouwen van energiezuinigere woningen brandwerende apparaten met open vlam te verwijderen.

Heeft u advies nodig omtrent warmte in uw woning, bel dan met bouwkundige keuring Papendrecht voor een advies op maat.

Heeft uw bouwkundig advies in Den Haag nodig? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn.